top of page

chubbuck teknik

mandag 18:30-21:30
holdstart: september
løbende optag herefter

Introduktion

 

Chubbuck teknikken bruges til at transformere skuespillerens personlige smerter til kraftfuld forløsning, som dermed formår, at ”brænde igennem” både på lærredet og på scenen.

 

Teknikken er baseret på Scene Study, som er scene arbejde, oftest med to personer - men nogle gange også scener med tre personer eller monologer. Det er en forudsætning, at man udover at have læst bogen ”Power of The Actor”, også på forhånd har deltaget aktivt i undervisning med en certificeret Chubbuck lærer. 

Screen Shot 2023-07-25 at 4.51.22 PM.png
47B04624-492D-4225-A954-347265BA88AB.JPG

Indhold:

 

I første omgang fokuseres på teknikkens første 4-5 trin, og derefter putter vi de øvrige trin på efterhånden. Materialet bliver udvalgt til deltagerne, på dansk eller engelsk efter ønske. Alle er på gulvet med scener hver gang. Det er en forudsætning at man kan sin scene udenad, og øver minimum 3 timer sammen eller hver for sig mellem kursusgangene. Disse øvere er vigtige, for at man kan få lov til, at prøve alle ens valg af for de første fire trin, og finde frem til det der bedst virker.

 

Chubbuck teknikkens afgørende fokus ligger på skuespillerens personlige traumer og på en forløsning af disse. Det forventes derfor, at deltagerne (og underviseren) er parate til, at dykke ned i deres egne personlige følelser og minder. Det er vigtigt at pointere, at vi arbejder i et fortroligt rum - så hvad vi deler dér, skal forblive dér!

Form:

 

Vi arbejder på hver scene to gange. Den første gang kaldes ”first work” og den anden gang kaldes ”rework”. På ”rework” dage får man udleveret nyt materiale, og den næste gang er altså first work (af det nye materiale).

 

First work: På dage med first work ser vi på scener for første gang. Der afsættes minimum 20-30 minutter til hver scene. Scenen bliver præsenteret i sin helhed, og bagefter går vi i dialog om tilgang, metode og indsats. Ud fra teknikken gives der noter, som forventes forberedt til næste gang.

 

Rework: På dage med rework ser vi scenen for anden gang. Med udgangspunkt i noterne fra sidst og en dybere forståelse for skuespillerens indre arbejde, stoppes og startes scenen ofte – eller dele gentages – for at spilleren kan opleve mere potentiale og styrke. Der udleveres nyt materiale og ny scenemakker tildeles ved slut.

 

Vigtigt: Alle skal kunne arbejde hver gang. Hvis antallet er ulige, bliver en person nødt til, at arbejde på en monolog. Det gælder også, hvis ens scenepartner er syg eller på anden måde forhindret i at dukke op. Så det forventes, at deltagerne alle har forberedt en monolog, som der kan arbejdes med.

 

 

Praktisk info:

 

Lokaler: Undervisningen foregår i private erhvervslokaler på indre Frederiksberg, ca. 10 minutters gang fra begge metrolinjer. 

 

Tider: mandag aften kl. 18:30-21:30. 

Forudsætninger: Man skal have læst bogen Power of The Actor samt have modtaget undervisning af en certificeret lærer. Hvis du har spørgsmål, kontakt Andreas.

 

Tilmelding foregår ved betaling. Det tilstræbes, at man melder sig for en måned ad gangen.

 

Pris: kr. 600 for fuld tilmelding (4 gange), kr. 525 for 3 gange (skal meldes ud fra start af måneden), kr. 450 for 2 gange (skal meldes ud fra start af måneden)

 

Der ydes ikke kompensation ved aflysning, med mindre man bliver forhindret i deltagelse pga. arbejde som skuespiller på scene eller foran kamera. 

bottom of page