top of page

chubbuck mondays

mandagE kl 19-22
løbende optag hver måned
erfaring kræves (læs nedenfor)

Introduktion

 

Chubbuck teknikken bruges til at transformere skuespillerens personlige smerter til kraftfuld forløsning, som dermed formår, at ”brænde igennem” både på lærredet og på scenen.

 

Teknikken er baseret på Scene Study, som er scene arbejde, oftest med to personer - men nogle gange også scener med tre personer eller monologer. Det er en forudsætning, at man udover at have læst bogen ”Power of The Actor”, også på forhånd har deltaget aktivt i undervisning med en certificeret Chubbuck lærer. 

Screen Shot 2023-07-25 at 4.51.22 PM.png
47B04624-492D-4225-A954-347265BA88AB.JPG

Indhold:

 

Chubbuck teknikkens poetiske afsæt ligger i, at skabe mod og håb om fremgang for alle mennesker. Det afgørende fokus ligger på skuespillerens personlige traumer og på en forløsning af disse gennem kunstneriske valg, som tilskueren kan følge. Det forventes, at deltagerne er parate til, at dykke ned i deres egne personlige følelser og minder. Det er vigtigt at pointere, at vi arbejder i et fortroligt rum - så hvad vi deler dér, skal forblive dér!

Form:

I første omgang fokuseres på teknikkens første 4-5 trin, og derefter putter vi de øvrige trin på efterhånden. Materialet bliver udvalgt til deltagerne, på dansk eller engelsk efter ønske. Alle er på gulvet med scener hver gang. Det er en forudsætning at man kan sin scene udenad, med kun enkelte stik, hvis nødvendigt. Man øver minimum 3 gange sammen eller hver for sig mellem kursusgangene. 

 

Vi arbejder på hver scene to gange. Den første gang kaldes ”first work” og den anden gang kaldes ”rework”. På ”rework” dage får man udleveret nyt materiale, og den næste gang er altså first work (af det nye materiale).

 

First work: På dage med first work ser vi på scener for første gang. Der afsættes minimum 20-30 minutter til hver scene. Scenen bliver præsenteret i sin helhed, og bagefter går vi i dialog om tilgang, metode og indsats. Ud fra teknikken gives der noter, som forventes forberedt til næste gang.

 

Rework: På dage med rework ser vi scenen for anden gang. Med udgangspunkt i noterne fra sidst og en dybere forståelse for skuespillerens indre arbejde, stoppes og startes scenen ofte – eller dele gentages – for at spilleren kan opleve mere potentiale og styrke. Der udleveres nyt materiale og ny scenemakker tildeles ved slut.

 

Om monologer: Alle skal kunne arbejde hver gang. Hvis antallet er ulige, bliver en person nødt til, at arbejde på en monolog. Det gælder også, hvis ens scenepartner er syg eller på anden måde forhindret i at dukke op. Så det forventes, at deltagerne alle har forberedt en monolog, som der kan arbejdes med.

 

 

Praktisk info:

 

Lokaler: Undervisningen foregår på Christianshavns Beboerhus i salen "Biffen", ca 2 minutters gang fra Christianshavns Torv metro station.. 

 

Tider: mandag aften kl. 19-22. 

Forudsætninger: Man skal have læst bogen Power of The Actor samt have modtaget undervisning af en certificeret lærer. Hvis du har spørgsmål, kontakt Andreas.

 

Tilmelding foregår ved betaling. Det tilstræbes, at man melder sig for en måned ad gangen.

 

Pris: kr. 800/md. (4 gange)

bottom of page