classes 

Schedule

"Jeg har fundet noget at brænde for og noget jeg vil skal ske for mig, og som jeg faktiskt tror at jeg kan blive god til, og weekenden her har kun forstærket den følelse! Nu har jeg noget konkret at gå videre med og det er det jeg har manglet!" - Sebastian Lydolph

"Spil & forretning"
Et kursustilbud
12.-14. juni 2020
Alle dage kl. 10-14:30 inkl. pause
 

"Spil & Forretning" er et tre-dages kursus for et mikro-hold bestående af max. fire skuespillere, der vil få mulighed for et intenst læringsforløb med fokus på arbejdet både foran kamera og på forretningen bagved.

På SHOW siden lærer du:

 

- Bedre at kunne finde dine stærkeste valg

- Self-tape do’s and don’ts

-  At bygge rumforståelse foran kameraet, inklusive håndtering af imaginære personer og objekter

- At skalere din rolleforståelse (one-liners, enkle scener og tilbagevendende karakterer)

- At styrke din rolle/karakter gennem din person

- At vælge den bedste teknik til opgaven

At spille på film og TV er mere end bare en kunst; det er også en forretning. I USA bruges ordet “showbusiness”, altså lige dele show og business. Det synes jeg giver skuespilleren mening og mål. Også herhjemme.

På BUSINESS siden lærer du:

- At skabe jobmuligheder uafhængigt af uddannelse

- At forstå din type og opbygge et stærkt forretningskoncept derfra

- At se castingprocessen fra casterens side

- At strømline dine valg af portrætbilleder, reel, hjemmeside og andre webtjenester

- At bruge SoMe mere effektivt

- At bygge arbejdsvaner for din forretning der balancerer med dit øvrige liv

Undervisningen består af oplæg, case studies og deltagelse i øvelser, bl.a simulerede castings. Det begrænsede antal pladser sikrer at hver deltager modtager specifik coaching målrettet mod industrien i udlandet eller det danske marked efter behov. 

 

Alle kommer til at arbejde foran kameraet flere gange med forskellige tekster.

 

12.-14. JUNI

Holdstørrelse: max. 4 deltagere

Kurset foregår på dansk

Pris: kr. 750 - 1.200

Glidende skala pga Corona

Du betaler hvad du vil indenfor ovenstående skala.

 (tilmelding bindende ved betaling af depositum på kr. 500,-)

 

Linket tager dig til e-mail. Skriv en kort beskrivelse af din motivation og erfaring - gerne med et CV og headshot vedhæftet - så bliver du kontaktet hurtigst muligt.

Lidt om min baggrund: Jeg er autodidakt skuespiller med erfaring fra både Danmark og Hollywood. Jeg har boet i Los Angeles frea 07-17 og har bl.a. har været casting assistent på projekter for Cartoon Network og Universal Studios, spillet med i serier som CSI:NY og Key & Peele, studeret hos Margie Haber og Dennis LaValle, og været på over 1000 auditions. Jeg kom tilbage til Danmark i 2017 og har siden da undervist på diverse skoler og på DSF, samt medvirket i serierne Bedrag og Frederik IX.

On a film- and TV-set the actor is put to work in a different kind of way than in theatre. There is often no time for rehearsal, and the actor must co-create on the spot with a director and other actors they’ve hardly met. Yet this is where most of our magical films come from. The nature of the film making process creates very specific demands, which the casting department constantly are on the lookout for. “Talent” and the “it”-factor are often ways of describing what makes a particular actor stand out in the competition. But it is not a useful thing for actors to focus on.

Cold Read Technique is the ability to perform text with minimal preparation, thereby reflecting the casting situation and market demands described above. It is meant to clear out kinks and misunderstandings of our profession, and offer a more natural approach for the actor through understanding the various mechanisms and wheels spinning around in the marketplace of film and television. Through practice it is actually possible to become talented, though you may be surprised along the way - it just might already be that you are talented. Now, the question is: do you want to make some magic?

 about cold read 

 

 om cold read 

På et film- og TV-set er skuespillerens arbejde væsentligt anderledes end på et teater. Der er oftest meget lidt tid til prøver, hvis overhovedet der er tid, og skuespilleren skal skabe kreativt på stedet med instruktøren og fremmede med-skuespillere. Alligevel er det ud af sådan en situation at vi kan sidde tryllebundet til skærmen. Denne process skaber bestemte behov, som castere konstant leder efter at få dækket. “Talent” og “naturlighed” er begreber der ofte bliver brugt om skuespillere der udmærker sig. Men det er ikke brugbart for en skuespiller at fokusere på.

Cold Read Teknik er evnen til fremføre en tekst med minimal forberedelse, og på den måde afspejle markedets behov og casting processen, som beskrevet ovenfor. Teknikken skal bruges til at afhjælpe misforståelser og dårlige vaner, og skabe en mere fri tilgang, baseret på viden om de mekanismer der er på spil i film- og TV-branchen. Gennem træning er det faktisk muligt at opøve sit talent, selvom du måske bliver overrasket på vejen - det kan nemlig vise dig at du allerede er fuld af det. Spørgsmålet er så bare: er du klar til at trylle?

 

© 2020 by Lyon Force